Zwitserland, HR Giger museum&Bar Gruyères en Giger's huis Zurich 9+10 januari2008

Soms heb je zo vreselijk veel mazzel, dat je bij èèn van je favoriete kunstenaars thuis mag komen :-)

Dinsdag nacht zijn we met de bus naar Zwitserland vertrokken, Dov en Kel reden en ik had de achterbank volledig tot mijn beschikking, heerlijk Zzzzzz

Na een reis van 9 uur kwamen we aan in Gruyères, waar geen hotel meer te krijgen was, dus even doorrrijden naar Bull, daar lukte het gelukkig wel. We kregen de sleutel en zijn meteen gaan slapen. Om 3 uur zijn we opgestaan en naar de Giger bar gegaan voor een heerlijke alien koffie :-) We hebben daar kennis gmaakt met Ingrid, de dame die het museum runt. Ze vertelde ons, dat ze speciaal voor ons donderdag om 11 uur het museum open zou doen, zodat we daar alle tijd hadden om alles te bekijken. Om 1 uur moesten we namelijk weg om de spullen op te halen in het hotel vervolgens naar Zurich te gaan rijden, naar het huis van HR Giger.

We werden daar zeer vriendelijk ontvangen en hebben het hele huis en de tuin gezien, geweldig hoe die man leeft. Alles staat vol met legubere en sexistische schilderijen en beelden. Op zolder hing zelfs een alien aan het dak, geweldig! Je wordt daar echt vreselijk hebberig van, maar helaas laat mijn salaris dat niet toe :-( Ik zag een vreselijk leuk beeldje staan van een alien, die mocht ik meenemen, erg lief. We hebben daar bijna 3 uur gezeten, ik was erg nieuwsgierig naar zijn leven en heb ook alles gevraagd wat in me opkwam. Het was erg gezellig en zeer interessant. We hadden alle boeken die we van hem hadden thuis meegenomen om te laten signeren. We kregen ook nog een nieuw gesigneerd boek mee als presentje.

Om 7 uur vertrokken we weer richting Nederland, om 4 uur vrijdag ochtend kwamen we aan en zijn we gaan slapen. Vrijdag had ik gelukkig een half dagje vrij genomen om even bij te komen.

Wat een bijzondere happening, echt ongelooflijk!

© 2024 Bine.nl, site by Roerstaafjes.nl