Cats, Hoeveel en hoe kwam dat?

11-03-2001 Het waren er 12, dat is best veel ja, maar dat is een beetje een samenloop van omstandigheden geweest!

Ik woonde met mijn moeder en broertje samen, waar we 3 katten hadden (Ferry, Priscilla en Saartje). Toen ik ben gaan samenwonen nam ik Ferry mee, ik wilde erg graag nog een kat erbij, dat werd "Misty". Ferry werd plotseling erg ziek en overleed. Misty was erg eenzaam en ik besloot dat er een kat bij moest komen. Ik had toen een ras gezien, wat mij heel erg aansprak: "Main Coons". Ik ben gaan informeren bij Maine Coon fokkers en had bij drie mensen afspraken gemaakt om te gaan kijken. Ik werd verliefd op alle drie en kon niet kiezen (Cloudy, Féline en Moby). Toen had ik er dus 4.

Een vriendin van mij (waar Moby vandaan kwam), moest 2 katten kwijt en mijn moeder wilde die erg graag hebben (Manus en Sproetje), toen had zij er dus ook 4.

Ik besloot weer bij mijn moeder en broertje te gaan wonen en nam mijn 4 monsters dus mee, 4 + 4 = 8.

Toen ik samenwoonde hoopte ik steeds dat er een nestje kwam uit Moby en Féline, maar die wisten nog niet hoe dat moest (denk ik), maar vlak nadat ik weer terug was in mijn ouderlijk huis, hadden Moby en Féline door hoe "het" moest. Ze kregen op 11-03-2001 4 kittens en die waren vreselijk lief, erg moeilijk om afstand van te doen. Maar ja, ik kon ze niet allemaal houden en hield er dus 1 (Pluis). Tommy en Beau zijn bij mijn vriendin Nienke gaan wonen en Lennox bij de familie Visser.

07-10-2002 is Saartje overleden.... Zomaar volledig onverwacht. Het leven is hard.... :-(

22-07-2002 is Priscilla overleden.... Zomaar volledig onverwacht. Het leven is hard.... :-(

09-02-2003 I.v.m ruzie onderling, een gesloopt huis en een vreselijk in de stress geraakte Cloudy, heb ik Féline bij Nienke onder gebracht. Zij woont nu bij haar zoon en dochtertje. Het gaat allemaal erg goed en Cloudy is ook weer helemaal de oude.

01-06-2003 In juni 2003 kwam Dov bij mij wonen en die nam zijn witte Gozer mee.

22-01-2005 Sinds December 2004 heeft mam een eigen huisje vlak bij ons. Aangezien mam altijd katten heeft gehad en best wel een beetje gezelligheid in huis mag hebben, is Cloudy met haar mee verhuisd. Ik weet zeker dat zij daar zo veel geknuffeld wordt, dat dat geweldig voor haar is! :-)

21-01-2005 Na 1,5 jaar tobben met zijn gezondheid, door een "lek" in zijn darmen waardoor hij voedingsstoffen niet opnam, heb ik ervoor gekozen om Manus niet verder te laten aftakelen. Zijn achterpootjes konden hem ineens niet zo goed meer dragen en hij was zo vermagerd, ondanks dat hij vreselijk veel at en nog zo vrolijk en knuffelig was... Met vreselijk veel pijn in mijn hart heb de dierenarts gebeld en die heeft hem laten inslapen. Rust zacht lieve Manus!

26-08-2005 Gozer was niet gelukkig en pieste op de meest vervelende pekken in het huis, de bank, kleding, het bed etc. Voor Gozer zijn geluk en rust (en natuurlijk die van ons) was het een beter idee om voor hem een goed huis te zoeken, waar hij lekker naar buiten kan en waar geen Misty woont (bitchy). We hebben zo'n huis gevonden bij Lars, die ook al een vroeger vriendje van gozer heeft. Gozer geniet van de rust en het buiten kunnen zijn!

27-08-2005 Moby werd ineens vreselijk sloom en rustig en ademde erg zwaar, normaal gesproken leek het alsof hij ADHD had, dus ben naar de dierenarts gegaan en die heeft hem een prikje gegeven voor vochtafvoer en om te relaxen, volgens de dierenarts was het een hartprobleem en had hij vocht in zijn longen, wat erg veel voorkomt bij Maine Coons. De volgende dag ben ik terug gegaan om de arts te laten kijken, maar helaas heeft het niet geholpen... Om een zeer lange lijdensweg te besparen, die waarschijnlijk toch geen oplossing is, heb ik ervoor gekozen om hem in te laten slapen. Lieve Moby rust zacht. We zullen je aanwezigheid vreselijk missen! Mijn kereltje.............

30-05-2008 Sproetje was al een tijdje aan het kwakkelen met haar gezondheid, ze had last van chonische verstopping, waardoor ik haar iedere dag laxeermiddel moest geven. In het begin ging het niet zo super en ben ik een aantal keer bij de dierenarts geweest om haar leeg te laten halen. Op den duur had ik een goede combinatie speciaal voer en laxeermiddel, het ging veel beter. Ze werd alleen wel steeds dunner, maar was super vrolijk, gezellig en lief, dus het ging goed. Op een gegeven moment kreeg ze een lichtelijke verlamming aan haar linker pootjes (voor en achter), maar ook daar had ze niet veel last van. 25 mei ging ik (met een beetje onzeker gevoel) op vakantie en vlak daarna is het ook mis gegaan, ze zat weer verstopt en Patrick is met haar naar de dierenarts gegaan om haar weer leeg te laten halen, maar blijkbaar wilde haar lijfje niet meer en heeft het opgegeven in de avond... We hebben vreselijk veel van je genoten, rust zacht lieverd, ik zal je missen.

02-04-2010 Ik wilde zo graag een kitten erbij, maar nog een haarbal zag Dov echt niet zitten, dus hebben we een heel erg leuk compromis gesloten: een Sphinxje. Aangezien ik weer een "special" wilde (blauw meisje met blauwe oogjes) heb ik een tijdje mogen wachten (2 jaar), maar nu is het er eindelijk van gekomen, ze is geboren! Na een hoop weken (druk, vakantie, druk) konden we eindelijk gaan kijken. Wat blijkt..?  Dov ziet een ander monstertje lopen en beslist dat die voor hem is :) Dus nu wonen Sushi èn Chubby bij ons.

Op dit moment wonen hier dus 4 katten: Misty, Pluis, Sushi en Chubby. 2 jeweetwel katers en 2 vrouwtjes.

Rust zacht lieve Manus, Sproetje, Moby, Saartje, Priscilla en natuurlijk Ferry, Roetje, Speedy, Rambo, en Mimi

Angel

Chubby hier komen wonen 02-04-2010
Sushi hier komen wonen 02-04-2010
Sproetje overleden 30-05-2008
Moby  overleden 27-08-2005
Gozertje verhuisd 26-08-2005
Cloudy verhuisd 22-01-2005
Manus overleden 21-01-2005
Gozertje hier komen wonen 01-06-2003
Féline verhuisd 09-02-2003
Saartje overleden 07-10-2002
Priscilla overleden 22-07-2002

Angel

De Heilige Birmaan is een middelzware kat met een licht gekleurde halflange vacht en donkere points (masker, oren, staart en poten). Door één kenmerk onderscheidt hij zich van andere rassen en dat zijn de "witte sokken". De vacht is zijdeachtig zonder ondervacht, waardoor er niet gauw klitten ontstaan. Hij heeft diepblauwe ogen, enigszins ovaal van vorm en een pluimstaart. In het algemeen zijn het geen uitgesproken schootkatten, wèl hebben ze graag contact met mensen, kunnen daardoor slecht hele dagen alleen zijn. De Birmaan is zeer intelligent, doet graag spelletjes en als je niet sterk in je schoenen staat wordt je snel om hun mooie witte sokken gewikkeld. Zijn uiterlijke schoonheid en zijn heel speciale persoonlijkheid maken dat menigeen voor altijd verknocht is aan de charmes van de Heilige Birmaan.


De Maine Coon is een natuurlijk kattenras uit Noord-Amerika. Het is een imposante verschijning en wordt daar als volgt omschreven: een echte werkkat, gespierd, robuust en gemiddeld tot groot van afmeting, hoge poten en lange volle staart, op zijn hoede, maar geïnteresseerd in zijn omgeving. Onder het misschien wat wilde uiterlijk verbergt zich een aanhankelijke kat met een zeer tolerant karakter. Hij is niet opdringerig, maar wel speels, mensgericht (sommigen apporteren ook) en intelligent. Van nature rustig van aard en goedgehumeurd zal hij niet gauw zijn nagels gebruiken. Het zijn katten met een natuurlijk uiterlijk en een makkelijk te onderhouden (halflanghaar)vacht. Ze worden iets groter dan gewone huiskatten, gemiddeld vijf tot acht kilo, waarbij katers iets forser zijn dan poezen. Het ras ontwikkelt zich betrekkelijk traag, ze bereiken pas met zo'n vier jaar de volledige grootte en vachtlengte. Ze zijn er in alle kleuren behalve de (Siamezen) point aftekening

De Sphinx

© 2024 Bine.nl, site by Roerstaafjes.nl