Kenia, Masai Mara oktober 2007

Reis verslag onderaan

Reis verslagje

Dag 1: Zaterdag 13 oktober 10.15 uur vliegen we met KLM naar Nairobi, vanuit daar worden we met een busje naar Karin Blixen cottages gereden met de hele groep van 16 man (Johan, Ed & Marianne, Alex & Manon, Nora & Henk, Bob, Rob, Petra, Ingrid & Nico, .... & .... en Dov & ik). Daar hebben we even gedineerd en daarna zijn we meteen gaan slapen.

Dag 2: We zijn om 9 uur met 2 busjes vertrokken richting een mini vliegveldje, waar we in een Chesna vliegtuigje zijn gestapt naar de Masai Mara vlucht van 45 minuten), naar het tentenkamp Intrepids. Bij aankomst kregen we te horen wat de planning was voor de aankomende dagen:

5.30 uur wake-up call met koffie of thee  

6.15 uur 1e safari met de 4x4 (Ed, Marianne, Dov, Sabine en driver Joseph)  

8.00 uur ontbijten op een leuk plekje in de wildernis met z'n allen  

10.30 uur terug naar het kamp  

12.30 uur lunchen met z'n allen  

14.00 uur workshop  

15.30 uur 2e safari met de 4x4 (Ed, Marianne, Dov, Sabine en driver Joseph)  

18.30 uur terug naar het kamp  

20.00 uur diner met z'n allen 

00.00 licht uit op het hele kamp  

Na de uitleg gingen we op de 1e safari. Meteen erg veel verschillende beesten gezien: 1 cheetah, veel bijzondere vogeltjes, struisvogel, jackal, leeuwin, zebra's giraffen, buffels, tommy's, topy's, grant gazelle, nijlpaarden etc.

Dag 3: We hebben meteen vreselijk veel gezien: een crossing van de wildebeesten en de zebra's over de Mara rivier, waarbij we één zielig wildbeest zagen met een gebroken pootje (leeuwenvoer dus), verder zagen we: leeuwen, zebra's, olifanten, 1 cheetah, buffels, baffianen, topy's, en tommy's. Aan het end van de trip zagen we een sluipende leeuwin, ze had duidelijk honger, dus ik hoopte al op de 1ste kill, maar helaas het was tijd om te gaan vond Joseph... ik zei :"neeee" in mijn enthousiasme en kreeg meteen een snau van Joseph: "stop annoying me...", waarna we volgas terug reden (over de vreselijk hobbelige wegen). s'avond viel om 22.00 uur het licht uit, erg vreemd was dat... het zouden apen geweest kunnen zijn die de schakelaar buiten de tent hadden omgezet.

Dag 4: Twee stelletjes parende leeuwen, veel vogeltjes, grote groep buffels, 14 giraffen met 1 baby van een paar weken, 6 hyena's op jacht, pumba's met baby's, 5 mannetjes leeuwen in een groep, en aan het eind hebben we een half uur staan wachten tot dat luipaard uit die bosjes kwam en voor ons bleef poseren, erg mooi!

Dag 5: Om 4.30 uur op voor de balon vlucht, om 6:00 uur de lucht in, erg mooi uitzicht over het landschap, we zagen nog een aantal leeuwen en een luipaard. Om 8 uur landen we precies bij de boom waar het ontbijt klaar stond voor ons (in the middle of nowere) Lekker warm buffet, heerlijk als het zo fris is! Na het ontbijt gingen we met een grote bus terug naar het kamp, onderweg zagen we 3 cheetah's, die duidelijk honger hadden, maar helaas niets konden vinden op dat moment. In de middag safari zagen we veel vogeltjes, heel veel zebra's, 3 paar parende leeuwen, waarvan 1 mannetje 3 dames had :-)

Dag 6: Er zaten 14 gieren bij 1 prooi (was ooit een tommy) te wachten tot de jackal klaar was met eten.. hij deed het rustig aan. Later kwamen er ook Arent's en 1 Maribu, later zagen we een luipaard die een eend zag, maar dat was onbegonnen werk in dat water, dus die besloot te gaan slapen. Verder zagen we 14 krokodillen bij een dood nijlpaard in de rivier, 15 olifanten met kleintjes, 6 leeuwinnen die wilden jagen, maar weggejaagd werden door buffels. En last but not least zagen we een kill van moeder cheetah met 2 kids die les kregen om een tommy te pakken ... erg heftig was dat! Als toetje kregen we nog een aantal parende leeuwen te zien.

Dag 7: Stokstaartjes, nijlpaarden, bat-eard-vox, chivetkat, luipaard, een beetje agressieve olifant, een volledig uitgeputte leeuwin na een kill. We zijn in een Masai dorpje geweest, waar elke man die het hoogst kan springen meerdere vrouwen heeft. Vrouwen worden daar nogsteeds besneden zonder verdoving. (auw) Ze wonen in een omheinde circel, met 15 hutjes in aan de buitenkant van de circel. De hutjes zijn gemaakt door de vrouwen van takken die aan elkaar zijn gemetseld met koeiestront. Het dak is ook van koeiestront en de hele vloer bestaat er ook uit. s'avonds halen de mannen de koeien binnen de circel, zodat ze niet door de leeuwen gepakt worden en s'ochtends laten ze ze weer buiten grazen. In het hutje, wat niet eens hoog genoeg is voor mij om rechtop te staan woont de moeder met de kinderen, het is vreselijk klein en heeft 2 mini ventilatie gaatjes, 1 bij de "keuken" (vuurtje op de vloer) en 1 bij het bed (strak gespannen koeienhuid). verder is er in de ruimte naast de keuken en de slaapplek nog een stal voor de baby koeien.

Dag 8: Op naar de mara in de hoop dat er nog een oversteek zou zijn... onderweg zagen we 3 hyena's met 4 kleintjes, erg schattig , 2 hele mooie oude mannetjes leeuwen met leeuwinnen, heel veel wilde beesten en zebra's op weg naar de Mara rivier... ze stonden klaar voor de oversteek, maar bedachten zich en liepen de andere kant op. Na minimaal 1 uur wachten zei Dov: "ik denk niet dat het nog gaat gebeuren" Ed zei ook dat hij dat dacht, maar ik zei: "nou ik denk het wel", nog geen minuut later gingen ze ineens met z'n allen op een andere plek oversteken! Er lagen 2 dode wildebeesten in de rivier, waar meteen gieren opzaten... en krokodillen bij lagen. Het was een vrij ruige oversteek met een stroom versnelling. Later stopte het ineens en gingen de beesten op een andere plek verder, dat was een stuk rustiger, geen gewonden verder.

Dag 9: Laatste dag, alleen Bob, Petra Dov en ik gingen nog op safari, de rest had het wel gezien en wilde uitslapen. Ik had nog 1 wens en ook die werd nog even in het laatste half uur vervuld: een luipaard die in een boom klimt. Erg mooi! Zwaar voldaan gingen we terug naar het kamp om vervolgens met de chesna terug te vliegen naar Karen Blixen cottages, waar we even hebben geslapen voordat we weer naar Nairobi reden om de lange vlucht naar huis te beginnen. Heerlijk zo'n upgrade naar business class :-) Ik heb de hele reis geslapen, werd gewekt voor het ontbijt en we waren om 6.30 uur weer thuis.

Korte samenvatting: super geslaagde safari, ik hoef de eerste paar jaar niet meer, ben te erg verwend!
Dit is niet te overtreffen!

Rob, Marianne, Petra, Manon, Alex, ????, Ed, Sabine, Nora, Henk, ????, Bob, Ingrid, Johan, Nico, Bernard, ????, Dov & onze driver Josef

© 2024 Bine.nl, site by Roerstaafjes.nl