Ingrediënten:
350 gr.bloem, 300 gr. witte basterdsuiker, 1/2 citroen geraspt, 225
gr.koude boter, 2 el vloeibare honing, 125 ml slagroom,100 gr walnoten, grof gehakt, 100 gr. hazelnoten ,grof
gehakt, snufje zout, 2 eieren, 1 zakje vaniliesuiker, beboterde springvorm van 24cm.
Bloem zeven. Helft van de basterdsuiker, zout, vaniliesuiker, 1 ei, citroen door elkaar roeren,
Koude boter erbij doen en kneden tot bal. 2/3deel uitrollen tot ronde lap {3 cm. groter dan bakblik).
rest uitrollen tot grote van bakblik.
Bakblik bekleden en alles 30 minuten laten koelen in koelkast.
Rest basterdsuiker smelten in een pan, honing ,room en noten toevoegen.
Suikermengsel over deegbodem verdelen en afdekken met de deeglap.
Randjes samen duwen tot vaste rand.Met vork op gelijke afstand gaatjes in het deeg prikken.
Andere ei loskloppen en over de taart bestrijken.
Ongeveer 40-50 min. in voorverwarmde oven van 200 graden.
per portie 620 kilolcalorieen,8 gr. eiwit,40 gr.vet,60 gr. koolhydraten.