Ingrediënten:
voor ongeveer 12 harten
• 260 gr. Basterdsuiker
• 200 gr. Boter
• 30 gr. Citroenrasp
• 4 gr. Zout
• 100 gr. Gebroken hazelnoot
• 40 gr. Water
• 40 gr. Ei
• 450 gr. Bloem
• 25 gr. Speculaaskruiden
• 5 gr. Bakpoeder
• 5 gr. Koolzuur
Boter smeuïg maken, citroenrasp en basterdsuiker toevoegen. Kneden tot een massa en dan ei en water toevoegen.
Dan de bloem, speculaaskruiden, werkende stof (koolzuur en bakpoeder), zout en hazelnoten toevoegen, tot gladde massa mengen.
Nacht in de koeling bewaren, dan uitrollen tot 6mm dikte. Uitsteken en strijken met eidooier, versieren met amandelen en nogmaals strijken met eidooier.
Afbakken in de oven op 175 graden Celsius, ongeveer 20 minuten. Als onderkant of bovenkant te donker wordt evt. na 15 minuten om keren.