hoso maki (een dun gerolde sushi)
Leg een half vel nori, horizontaal en met de ruwe kant naar je toe, op het bamboematje. Bevochtig je handen. Spreid sushirijst gelijkmatig over de nori maar laat aan de bovenkant een plakrand van 1,5 centimeter vrij. Smeer een dun streepje wasabi horizontaal over het midden van de rijst. Leg vulling naar keuze (potlooddikke tonijn, zalm, surimi, komkommer, pompoen, rammenas, enz.) op de wasabi. Til het matje aan jouw kant op, rol over de ingrediënten heen en 'land' met het matje vlak achter de rijst. Druk de rol stevig aan. Plaats een hand op het midden van de rol. Til met je andere hand de rand van de rol ietsjes op en duw de rol naar voren zodat deze over de plakrand heen rolt. Laat de maki eventjes rusten op de plakrand. Bevochtig je mes en snijd de rol in 6 gelijke stukken.
Variatie: Omeletreepjes, Zalm, Tonijn, Ei, Gecarameliseerde kip Krab, Garnaaltje , Komkommer, Augurk, lente-ui, gestoomde wortel/sperzieboontjes, ijsbergsla, spinazie, Sesam zaadjes, Nori, Rijst Avocado