Recepten

Tiramisu

Tiramisu

Ingrediënten:

Voor een grote schaal 5 eieren (zorg dat je er een paar extra hebt voor als het mis gaat)
2 bakjes mascarpone 250 gram (te koop bij de koeling)
700 gram suiker
Sterke Koffie
Amaretto
2 pakken lange fingers
Cacao poeder

- Je begint met de eieren die ei geel scheiden van de ei schaal allebei in een aparte kom.
- Dan pak je de schaal met ei geel daar stop je 700 gram suiker bij en die klop je op met een mixer zodat het een blanke kleur geeft.
- Dan pak je de andere schaal zorg ervoor dat de mixer schoon is en klop de ei schaal tot een massa zodat je als je de schaal omkeert er niks uitvalt.
- Dan pak je de schaal met ei geel en suiker en schept de mascarpone er door heen met een spatel even flink roeren (niet mixen) en klaar
- Dan pak je de andere schaal en die doe je er ook door heen met een spatel.
- Dan zet je wat water op en pak je een koffie filter met koffie de koffie moet wel sterk worden.Dan schenk je het gekookte water er heel zachtjes beetje voor beetje erover heen zodat het water er zachtjes druppelend door heen komt.
- Dan pak je 2 schaaltjes eentje schenk je vol met koffie en de andere met Amaretto.
- Pak de lange fingers en doop er eentje in de koffie en leg in de schaal pak dan een lange finger en doop in het bakje Amaretto en leg in de schaal om en om.
- Als je de onderste laag bedekt heb strijk dan de massa erover heen.
- En herhaal alles. Je maakt ongeveer drie lagen.
- Je begint met de lange fingers en eindigt met de massa.
- Strooi dan met een zeefje de cacao erover heen en klaar.
- Zet de schaal ongeveer 2 en een half uur in de koelkast en smullen maar.

« Index »

© 2025 Bine.nl, site by Roerstaafjes.nl