nigiri tamago (sushi met omelet)
Gebruik een vierkante Japanse omeletpan of een ronde koekenpan met een diameter van 20 cm. Meng de ingrediënten losjes in een kom. Verwarm de pan op een matig vuur. Giet een beetje olie in de pan. Schenk 1/3 van het beslag in de pan zodat de bodem dun is bedekt. Bak de omelet totdat de bovenkant begint te stollen. Vouw de omelet in vier keer naar je toe en duw hem daarna naar de overkant van de pan. Gebruik hiervoor stokjes of een vork. Voeg wat olie toe en bedek de bodem opnieuw met wat eiermengsel. Til de gevouwen omelet een beetje op zodat het mengsel de hele bodem bedekt. Wanneer het mengsel stolt, vouw het dan in vier keer naar je toe, vouw de eerste rol mee. Vorm de omeletrol door deze zachtjes tegen de opstaande rand van de pan te duwen. Herhaal totdat al het eiermengsel is gebruikt. Laat de rol afkoelen voordat je hem in plakjes snijdt. Leg een plakje omelet in de lengte over de rijst (gebruik geen wasabi). Bind de omelet met een reepje nori op de rijst vast.
Ingrediënten: 6 eieren, 1 theel zout, 125 ml dashi (visbouillon), 1 eetl sake (naar keuze), 2 eetl suiker, plantaardige olie om te bakken.